Coronamaatregelen

Meer dan ooit beseffen we hoe waardevol het is een ontmoetingsplek te mogen zijn voor artiesten en publiek. De aanpassingen en afstand maken de live ervaring niet minder! Al gaat het nu wel iets anders dan je van ons gewend bent. We leggen je graag uit waar je rekening mee kan houden, en wat je mag verwachten.

Basisregels

We volgen altijd de geldende richtlijnen die vanuit de Nederlandse overheid en RIVM worden geadviseerd. De basisregels voor medewerkers en gasten zijn:

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten of griepverschijnselen hebt. Tip! Maak gebruik van onze Niet gezond? Nieuwe kans!-regeling.
 • Volg de adviezen en regels voor goede hygiëne. Op verschillende plekken in onze gebouwen zijn hygiënische middelen beschikbaar, zoals desinfecterende handgel.
 • Draag een mondkapje als je door ons theater loopt. Deze mag je indien gewenst afdoen wanneer je plaats hebt genomen in de zaal.
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op. Is iets onduidelijk of heb je vragen? Onze gastheren en -vrouwen staan ook altijd voor je klaar!

Je bezoek

In onderstaand filmpje leggen we je graag uit wat je van een bezoek aan Theaters Tilburg kan verwachten. Intussen dragen medewerkers en gasten mondkapjes wanneer ze door het theater lopen en is de horeca voor bepaalde tijd gesloten.

Theaterbezoek in coronatijd
Let op! Dit filmpje is gemaakt voordat de mondkapjesplicht werd ingevoerd. Uiteraard houden we ons wel degelijk aan deze basisregel.
 • Bij aankomst doen we een gezondheidscheck. Als alle vragen met ‘nee’ beantwoord worden, dan heten we je van harte welkom.
 • Onze garderobe is gesloten. Jassen en tassen neem je daarom mee de zaal in, en plaats je over of onder je eigen stoel.
 • Zit een gratis kop koffie, thee of bronwater inbegrepen in de ticketprijs? Dan wordt deze voorafgaand aan de voorstelling of het concert geschonken, waarna je het mee de zaal in neemt. Uiteraard kun je ook andere drankjes bij onze bars bestellen en meenemen. 
  Let op! Zolang de horeca gesloten is vanwege de coronamaatregelen van de Nederlandse overheid, schenken we geen koffie, thee of andere drankjes. 
 • Onze medewerkers begeleiden je naar je plek in de zaal. Het is niet mogelijk om gedurende de voorstelling de zaal te verlaten. 
 • Een staande ovatie is er even niet bij, maar een zittend slotapplaus wel.
 • Blijf na het applaus nog even zitten tot een van onze medewerkers je ook weer de zaal uit begeleidt. 
 • Goed om te weten! De zalen worden 100% ververst met buitenlucht. Er is dus geen sprake van recirculatie.

Enkele dagen voor je bezoek ontvang je een servicemail waarin we je nogmaals informeren. Je vindt in deze mail ook aanvullende informatie specifiek voor jouw voorstelling of concert.

Bestellen & tickets

Om aan de richtlijnen en benodigde 1,5 meter afstand te voldoen, zijn er een aantal dingen anders dan voorheen.

 • Tickets worden altijd op naam verkocht, omdat we een registratieplicht hebben.
 • Het maximum aantal tickets dat je kan reserveren per voorstelling of concert is momenteel 4.
 • Tweetallen kunnen altijd naast elkaar plaatsnemen. Bestaat je gezelschap uit meer dan twee personen? Alleen wanneer je uit het hetzelfde huishouden of dezelfde sociale eenheid komt, kun je naast elkaar zitten.
 • Kom je met een gezelschap waar onderling afstand gewenst is? Bestel je tickets dan apart. 
 • Bestel je tickets voor iemand van 12 jaar of jonger? Kies dan altijd voor de speciale kinderprijs. 
 • Het is niet mogelijk om een reservering te maken voor specifieke rijen of stoelen. Je kiest wel een rang, maar het systeem wijst automatisch de best beschikbare plaatsen toe. Hierbij wordt rekening gehouden met de benodigde 1,5 meter afstand.

Heb je een opmerking, tip of vraag? Neem dan contact met ons op!

Afgelastingen, verplaatsingen & restitutie

Sinds maart 2020 kon het grootste deel van de voorstellingen en concerten niet doorgaan zoals gepland. Samen met artiesten en gezelschappen hebben we geprobeerd zoveel mogelijk vervangende data te vinden, al is dat niet altijd gelukt. Onze gasten zijn uiteraard persoonlijk op de hoogte gesteld. Meer informatie over restitutie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je hieronder.

Heb je tickets voor voorstellingen en concerten die nu (alsnog) afgelast worden? We houden je uiteraard op de hoogte! Heb je hier vragen over, of heb je onverhoopt geen bericht van ons ontvangen, neem dan contact op met de Ticketservice.

Coronamaatregelen