Coronamaatregelen

De aanpassingen en afstand maken de live ervaring niet minder! Al gaat het nu wel iets anders dan je van ons gewend bent. We leggen je graag uit waar je rekening mee kan houden, en wat je mag verwachten.

update! Binnen de huidige maatregelen geldt er een maximum capaciteit van 50 gasten per voorstelling of concert. Testen voor toegang is niet nodig.

Wat de eventuele maatregelen en/of richtlijnen zijn vanaf september 2021, communiceren we tijdig en volledig. Onderstaande geldt in ieder geval voor de periode t/m juli 2021. 

Basisregels

We volgen altijd de geldende richtlijnen die vanuit de Nederlandse overheid en RIVM worden geadviseerd. De basisregels voor medewerkers en gasten zijn:

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten of griepverschijnselen hebt. Tip! Maak gebruik van onze Niet gezond? Nieuwe kans!-regeling.
 • Volg de adviezen en regels voor goede hygiëne. Op verschillende plekken in onze gebouwen zijn hygiënische middelen beschikbaar, zoals desinfecterende handgel.
 • Draag een mondkapje als je door ons theater loopt. Deze mag je indien gewenst afdoen wanneer je plaats hebt genomen in de zaal.
 • De garderobe is gesloten, en daarom neem je jassen en tassen mee de zaal in. 
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op. Is iets onduidelijk of heb je vragen? Onze gastheren en -vrouwen staan altijd voor je klaar!

Je bezoek

 • Bij aankomst doen we een gezondheidscheck. Als alle vragen met ‘nee’ beantwoord worden, dan heten we je van harte welkom.
 • Onze garderobe is gesloten. Jassen en tassen neem je daarom mee de zaal in, en plaats je over of onder je eigen stoel.
 • Zit een gratis kop koffie, thee of bronwater inbegrepen in de ticketprijs? Dan wordt deze voorafgaand aan de voorstelling of het concert geschonken, waarna je het mee de zaal in neemt. Uiteraard kun je ook andere drankjes bij onze bars bestellen en meenemen.
 • Onze medewerkers begeleiden je naar je plek in de zaal. Het is niet mogelijk om gedurende de voorstelling de zaal te verlaten.
 • Een staande ovatie is er even niet bij, maar een zittend slotapplaus wel.
 • Blijf na het applaus nog even zitten tot een van onze medewerkers je ook weer de zaal uit begeleidt.

Bestellen & tickets

 • Tickets worden altijd op naam verkocht, omdat we een registratieplicht hebben.
 • Het maximum aantal tickets dat je kan reserveren per voorstelling of concert is momenteel 4.
 • Kom je met een gezelschap waar onderling afstand gewenst is? Bestel je tickets dan apart. 
 • Het is niet mogelijk om een reservering te maken voor specifieke rijen of stoelen. Je kiest wel een rang, maar het systeem wijst automatisch de best beschikbare plaatsen toe. Hierbij wordt rekening gehouden met de benodigde 1,5 meter afstand.

Niet gezond? Nieuwe kans!

Theaters Tilburg heeft een tijdelijke regeling geïntroduceerd: Niet gezond? Nieuwe kans! Daarmee moedigen we je aan een bezoek aan ons theater uit te stellen wanneer je (lichte) gezondheidsklachten hebt. Je kunt je ticket(s) tot op de dag van de voorstelling of het concert retourneren, waarop het aankoopbedrag wordt geretourneerd in de vorm van een digitaal tegoed, minus administratiekosten à € 5. Een veilig bezoek staat immers voorop, én we zien je graag een volgende keer terug. Gebruikmaken van de nieuwe regeling? Neem dan contact op met de Ticketservice.

Afgelastingen, verplaatsingen & restitutie

Het grootste deel van de voorstellingen en concerten konden sinds maart 2020 niet doorgaan zoals gepland. Samen met artiesten en gezelschappen hebben we geprobeerd zoveel mogelijk vervangende data te vinden, al is dat niet altijd gelukt. Onze gasten zijn uiteraard persoonlijk op de hoogte gesteld. Meer informatie over restitutie en antwoorden op veelgestelde vragen vind je hieronder.

Heb je tickets voor voorstellingen en concerten die nu (alsnog) afgelast worden? We houden je uiteraard op de hoogte! Heb je hier vragen over, of heb je onverhoopt geen bericht van ons ontvangen, neem dan contact op met de Ticketservice.

Coronamaatregelen