Combiticket Into The Darkness

Bekijk evenementen

i.s.m. Draaimolen & Suburban Disco

philharmonie zuidnederland & TEMKO: Darkness rises
schouwburg • 20:30 -21:30 uur
Op 22 januari 2003 slaagde NASA er voor het laatst in om contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972. Aart Strootman, artist in residence van Concertzaal Tilburg én winnaar van de Gaudeamus Prijs, schreef met Darkness rises een werk waarin technologie en muziek samenkomen. Op veler verzoek keert dit succesvolle project uit 2017 terug op het programma. De laatste dataset die NASA van ruimtesonde Pioneer 10 ontving, is door Strootman speciaal voor philharmonie zuidnederland en zijn eigen ensemble TEMKO omgezet in muziek. De livemuziek wordt ondersteund door een film van Dries Alkemade, met ruimtebeelden die de mysterieuze reis van de Pioneer 10 verbeelden.

Dasha Rush: Dark Hearts of Space
schouwburg • 22:10 - 22:55 uur
In deze audiovisuele 3D-installatie verkent Dasha Rush het Zwarte Gat en de oneindigheid van het heelal. De Russische neemt je mee op een reis naar een plek waar de zwaartekracht zo sterk is dat niets, zelfs geluid of licht, kan ontsnappen.

Into The Darkness: Draaimolen & Suburban Disco
studio • 23:00 - 03:45 uur

Na op ruimtereis te zijn geweest in het rode pluche van onze schouwburgzaal is het tijd om al dansend zelf tot grote hoogtes te stijgen. Doe dat op de heerlijke klanken van de talentvolle Julie, met de gitzwarte sound van Ancient Methods (live) en de experimentele techno van Dasha Rush herself.

Kies hiernaast voor een combiticket voor de hele avond vanaf 20:30 uur (€ 18) of selecteer hieronder alleen de afterparty vanaf 23:00 uur (€ 10)