di 28 nov '17

Volop kerstconcerten

Volop kerstconcerten foto: Anuna

We vieren de feestmaand met de mooiste muziek. Van een romantische Tsjaikovski tot het Weihnachts-Oratorium en zelfs een Zuid-Afrikaanse kerst. Het eerste concert in kerstsfeer vindt al plaats op 8 december: Iers kerstsfeest in Christmas with Anuna.

Met hun adembenemend mooie a-capellazang en meerstemmigheid trekt het Ierse koor Anúna wereldwijd volle zalen. Het internationaal befaamde koor neemt je mee langs besneeuwde Ierse heuvels en brengt tevens bekende kerstliederen als Silent Night.

Philharmonie zuidnederland, vervolgens, brengt op 21 december de lyrische, romantische muziek van Tsjaikovski in een sfeervol kerstconcert. Concertmeester Lei Wang soleert hier in het beroemde Vioolconcert van Tsjaikovski, een stralend werk en een van de meest virtuoze concerten voor viool. Hierna klinkt de meeslepende Symfonie nr. 4, ook van Tsjaikovski.

Op 23 december is het de beurt aan de Nederlandse Bachvereniging met Bachs Weihnachts-Oratorium, dé ultieme kerstmuziek. Meteen al bij de eerste noten voel je: het is feest! Het hele kerstverhaal komt voorbij: de engelen, het kindje in de stal en de herders.

Op de middag voor kerst, 24 december, is het tijd voor South African Road Trip met Celebrating Life. Het Khayelitsha United Mambazo Choir, grotendeels afkomstig uit het grootste township van Kaapstad, brengt muziek vol hoop en geloof.