vr 20 okt '17

Janne Desmet wint Vlaamse Gildeprijs

Janne Desmet wint Vlaamse Gildeprijs foto: Kurt van der Elst

Schippers&VanGucht zet Janne Desmet in het zonnetje
na winnen Vlaamse Acteursgildeprijs

 
Tijdens Film Fest Gent bekroonde de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, de meest opmerkelijke prestaties in film, televisie en theater. Janne Desmet won een Acteursgildeprijs in de categorie ‘Meest gewaardeerde actrice in een theaterrol’ voor haar rol in het stuk Chasse Patate van Studio Orka. De talentvolle actrice speelt in vele toneelvoorstellingen en is onder meer bekend van de Vlaamse dramaserie Amigo’s. Op dit moment schittert Janne Desmet in de hoofdrol van de familievoorstelling Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten 8+. Deze dynamische stand-up comedy met fysiek spel en spectaculaire beelden is een productie van Schippers&VanGucht uit Breda en staat op zondag 29 oktober 14.30 uur in Theaters Tilburg.

Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten
De voorstelling gaat over een vrolijk, optimistisch meisje, vertolkt door Desmet, dat na schooltijd op haar moeder wacht. Om de tijd te doden en om zichzelf moed in te praten praat ze over zichzelf en de wereld om haar heen. Haar hoofd zit vol, werkelijk propvol: vol hersens, vol vragen en vol verhalen. “Kunnen mieren zwemmen? Hebben vissen hersens? Zouden vissen eigenlijk niet liever in de lucht vliegen? Terwijl zij haar gedachten de vrije loop laat, huilt de boom achter haar het hele schoolplein vol. Tegels veranderen in drijvende ijsschotsen en mieren varen rond in een gymschoen. Het meisje telt moedig de lange minuten af terwijl het podium langzaam volloopt. Een avontuur voor kinderen en een nachtmerrie voor ouders!

“Het verhaal is gebaseerd op het boek The Spit Children van de Nieuw-Zeelandse schrijfster, actrice en stand-up comedian Jo Randerson. Haar verhalen vol verbeelding zijn in goede handen bij Janne Desmet, die zo levendig speelt dat je bijna vergeet dat zij alleen op het toneel staat.” (4* Theaterkrant)