vr 15 sep '17

Het Zuidelijk Toneel in première

Het Zuidelijk Toneel in première foto: Kurt van der Elst

Het einde van de wereld met zwarte sneeuw...

Als je weet dat het einde nadert, waarover spreek je dan? Conversations (at the end of the world) door Het Zuidelijk Toneel / Kris Verdonck gaat op dinsdag 19 september in onze schouwburg in première.  

Vandaag de dag vult onze wereld zich steeds meer met mogelijke eindes: oorlogen, smeulende conflicten, geopolitieke spanningen die opnieuw oplaaien. Terreur met wortels in fenomenen waar we als samenleving maar geen antwoord op lijken te vinden.

In Conversations (at the end of the world) zien we vijf figuren in een eindsituatie. Ze bevinden zich in een lege theaterruimte. Het enige wat ze hebben is hun lichaam en de tijd die hen rest. Ze vormen samen een portret van de mens in de twintigste eeuw die wacht op de onvermijdelijke catastrofe die gaat komen. Ze praten met elkaar, vertellen verhalen, doen een dansje en maken en luisteren naar muziek. En intussen blijft de zwarte sneeuw vallen... "tot alles bedolven is", aldus Kris Verdonck.  

Het werk van Kris Verdonck kruipt onder je huid, het vraagt iets van je en laat je nooit onberoerd.

concept & regie: Kris Verdonck | spel: José Kuijpers, Johan Leysen, Jan Steen & Jeroen Van der Ven | piano: Marino Formenti

info & tickets>