di 01 aug '17

Manager programmering aan het woord

Manager programmering aan het woord foto: Corné Hannink

Het was een lang gekoesterde droom van cultuurmaker Paul Cornelissen: werken bij Theaters Tilburg. Toen begin dit jaar de uitdagende functie van programmeur voorbijkwam, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Sinds mei dit jaar is hij aan het werk bij het Tilburgse theater, en met een belangrijke taak: het theater nog meer van de Tilburgers maken.

Dat Theaters Tilburg voor Paul Cornelissen (54) heeft gekozen om verbindingen te leggen, is niet zo gek. Zo werkte hij jaren in Den Haag als cultuurmakelaar en directeur van Theater Dakota. Vlak voordat hij naar Theaters Tilburg kwam, liet hij al vier jaar lang zijn verbindende krachten zien als directeur van Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. “Ik heb mensen laten ervaren dat het Centrum van hen is en dat ze daar dingen kunnen ondernemen. Wat ik in Tilburg ga doen, is wat ik in het klein in Goirle heb gedaan.”

In dienst van de Tilburgers
“Theaters Tilburg is een door de gemeente gesubsidieerde organisatie, dan vinden we ook dat het in dienst moet staan van alle Tilburgers. Ook van de nieuwkomers, van de mensen met de kleine beurs en de mensen die niet zo makkelijk naar het theater gaan. Dat we tegen die mensen zeggen: hé, dit is ook van jullie. Voor jullie. Geef er maar je eigen draai aan. “

Meer lezen? Lees het gehele interview met Paul Cornelissen op www.tilburg.com