za 01 jul '17

Oeuvre-award voor Edward Hoepelman

Oeuvre-award voor Edward Hoepelman foto: Jostijn Ligtvoet

Met meer dan vijftien musicalsterren en een grote groep musicalstudenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten op het podium van onze schouwburg is de eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala meer dan geslaagd. Voor een iemand in het bijzonder: Edward Hoepelman - Fontys-docent Zang Muziektheater - kreeg zaterdagavond een oeuvre award uitgereikt.

Edward Hoepelman ontving de Hoepelman Award uit handen van dramaturg en (musical)regisseur Paul Eenens vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van muziektheater in het algemeen en musicaltheater in het bijzonder in Nederland. Hij wordt gezien als dé autoriteit als het gaat om musicalzang. De award - die de omarming symboliseert die talent nodigt heeft om te kunnen bloeien - draagt zijn naam en zal ook in de toekomst jaarlijks worden uitgereikt. Vele musicalsterren, waaronder Freek Bartels en Chantal Janzen, hebben zangles van hem gehad.

Musicalpreviews
Tijdens het gala kregen bezoekers een preview van musicals die komend theaterseizoen in Nederland te zien zijn. Onder anderen Freek Bartels, Stanley Burleson, Anouk Maas, Paul Groot, Jonathan Demoor, Michelle van de Ven en Jeske van der Staak zongen liedjes uit de musicals From Sammy with Love, You’re the Top, My Fair Lady, Sweeney Todd, Liesbeth en Was getekend, Annie M.G.. Tweede- en derdejaarsstudenten Fontys Muziektheater brachten fragmenten uit hun eigenzinnige interpretatie van de musical Titanic.

Ambitie
Met deze eerste editie van het Nederland Musical Talent Gala koesteren Gemeente Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Theaters Tilburg de ambitie om de komende jaren een nieuw festival van de grond te tillen. Een meerdaags evenement met volop ruimte voor jong en oud talent, met presentaties, workshops, avondvullende voorstellingen en natuurlijk het Musical Talent Gala.