wo 03 mei '17

Tips van onze programmeurs

Tips van onze programmeurs foto: Mark Engelen

Ook dit seizoen is er weer een uitgebreid en uitdagend aanbod geselecteerd door onze programmeurs. Met elke voorstelling of concert maken we iemand anders gelukkig. Zo veel mensen, zo veel smaken. Toch willen onze programmeurs hun persoonlijke favorieten niet onthouden.

//////////

tips schouwburg
Rob van Steen, directeur

za 07 okt     Recirquel Company Budapest (HU)
“De broeierige sfeer van Moulin Rouge compleet met burleske acts en acrobatische hoogstandjes. Omdat we niet terug kunnen in de tijd, kijk ik graag vooruit naar deze warme avond in oktober.”

do 12 okt     Sweeney Todd
“Ik ben blij dat het repertoire van Sondheim weer wordt opgepakt. Na Into The Woods is ook dit zo’n juweeltje. De ene noemt het musical, de ander muziektheater, maar fraai is het met deze cast sowieso.”

za 11 nov     Wende
“Een overdonderend programma waarin al Wendes talenten bij elkaar komen. Ik ben er erg trots op dat we haar ook voor Tilburg hebben weten te strikken. Wees niet boos als deze uitverkoopt.”

zo 26 nov     Het Nationale Theater - The Nation
“Dit is je kans om een zondag volledig offline te zijn, ondergedompeld in de wereld die theater heet. Sterk theater over de grote verhalen van deze tijd, tastbaar alsof het in je eigen straat gebeurt.”

wo 21 feb     Groupe Acrobatique de Tanger
“Elk jaar brengen we acrobatiek, maar niet eerder uit het Noorden van Marokko. Bekijk de trailer op deze website en je snapt dat het bij de soepele heren om spannende hoogstandjes draait.”

di 20 mrt     Nederlands Dans Theater 2
“Het is iedere keer weer verbazingwekkend om te zien waartoe de jonge dansers van het NDT in staat zijn. Het duo León-Lightfoot weet elkaar nog steeds uit te dagen, ik zie uit naar hun gloednieuwe creatie.”

14 & 15 apr Alex Klaasen
“Hij lijkt te leven in een volslagen maffe wereld, hij kan zingen, acteren en schrijft steengoede teksten. En nu krijgt hij alle ruimte om de show te maken die hij zelf wil: Showponies!”

//////////

tips concertzaal
Gert Gering, muziekprogrammeur

vr 9 sep     PRJCT Amsterdam met Maarten Engeltjes & P. F. Thomése
“Dit nieuwe gezelschap met Maarten Engeltjes brengt het Stabat Mater. Zo mooi! Wat kan die man zingen, dat is echt ontroerend. Hiervoor steek ik niet één, maar twee handen in het vuur.”

vr 20 okt     Cécile McLorin Salvant
“Een echte nieuwe ster, een soort vrouwelijke Gregory Porter. Ik vind haar jong, fris en karakteristiek.”

wo 25 okt   Pynarello - Beethoven 5
“Een jong ensemble met artistiek leider Lonneke van Straalen. Ze spelen het overbekende Beethoven 5 maar dan staand en zonder bladmuziek. Een heel andere beleving dan normaal!”

vr 3 nov      Vocalconsort Berlin & Ghalia Benali
“Om te huilen zo mooi. Een mix van oosterse liederen met barokmuziek. Een echte favoriet van mij. Mensen die hier niet naartoe gaan, krijgen spijt!”

wo 22 nov   Maestro Jules Onthult De Vier Jaargetijden
“Echt een leuke avond. Onbekommerd naar klassieke muziek luisteren en er ook nog wat over leren. Dit is voor heel veel mensen interessant.”

wo 20 dec  Hauschka & Alma Quartet (DE)
“De Duitse minimal pianist Hauschka brengt samen met het Alma Quartet een bijzonder programma waarin ze samen en afzonderlijk te horen zijn. Ik ben er trots op dat ze alleen in Tilburg staan!”

vr 23 mrt     Amsterdam Sinfoniett & Nicolas Altstaedt (cello)
“Een fenomeen! Ik heb Nicolas Altstaedt gezien met Fazil Say. Ik vind hem zo’n geweldige cellist. Ik heb nog nooit iemand zo naturel zien spelen.”

vr 25 mei    Orkest Van De Achttide Eeuw & Capella Amsterdam
“Ze brengen Brahms Deutsches Requiem. Een heel groot werk. Zo vaak hebben we dat niet. Dit is echt een cadeautje.”

//////////

tips studio
verschillende medewerkers

do 26 okt    Maarja Nuut (EE)
“Ik vind haar heel bijzonder. De Estse violiste Maarja Nuut creëert een eigen universum met haar
loopstation, stem en viool. Ergens tussen jazz, pop en gecomponeerde muziek.” (Gert Gering,
muziekprogrammeur)

zo 29 okt     Schippers&VanGucht (8+)
“Een eigenzinnige jeugdvoorstelling? Nou, graag! Schippers&VanGucht brengen een tegendraads pareltje over een meisje dat vergeefs op haar moeder wacht. Een klein drama, op grootse wijze uitgespeeld.” (Gwen Sengers, educatie)

wo 1 nov     TG Nomen
“Theater in een totaal andere vorm. Dacht je gewoon publiek te zijn? Uhm… Nee. Je zit op het
speelveld, wordt medeplichtig gemaakt en het ontwrichtende verhaal ingezogen. Onvermijdelijk…” (Saskia Lammers, marketing)

za 25 nov     Fuse
“Een ‘klassiek’ bandje met strijkers, dat ook op festials speelt. Goed dat we ze in onze studio hebben. Ze schakelen makkelijk over van klassiek naar modern, pop en jazz, op hun geheel eigen manier.” (Gert Gering, muziekprogrammeur)

za 13 jan     Opstokerij
“Als fan van spraakmakend theater en onze prachtige schouwburg met al zijn hoeken en gaten,
ben ik natuurlijk reuzenieuwsgierig naar dit minifestial op bijzondere plekken in het gebouw.”
(Rob van Steen, directeur)

do 01 feb     tgECHO
“Als techneut prettig verdwaald in het theater, ben ik meer dan geïnteresseerd in big data en fake data. Als de frisse meiden van tgECHO met dit thema aan de haal gaan, dan gaat dat heerlijk ontsporen. #1000xlike” (Saskia Lammers, marketing)

za 21 apr     Saman Amini
“Een van de beste theatermakers van de jongste generatie! Charismatisch, persoonlijk, imponerend en hartverwarmend.” (Rozemarijn Romeijn, marketing)