ma 27 mrt '17

Bevestigd: Metropole & Henrik Schwarz

Bevestigd: Metropole & Henrik Schwarz foto: Draaimolen (artwork)

Het is Draaimolen weer gelukt om 'the legend that is' Henrik Schwarz te verleiden om naar Tilbug te komen. Na vorig jaar het dak eraf gespeeld te hebben met Bugge Wesseltoft en Dan Berglund, komt de Duitse producer/componist terug voor meer, dit keer met het Metropole Orkest! Op woensdag 14 juni is deze unieke symbiose tussen orkest- en elektronische muziek te bewonderen in de schouwburg van Theaters Tilburg.

Het is niet de eerste keer dat Schwarz en het Metropole Orkest (MO) met elkaar in zee gaan: vorig jaar openden ze samen het Amsterdam Dance Event in een stampvolle Melkweg. Dat hun samenwerking een enorm succes was, is niet zo gek. Zowel Henrik Schwarz als Jules Buckley (chief director van het MO) zijn ongeëvenaard in hun meesterlijke grens- en genreoverschrijdende aanpak. Hun samenwerking leidde tot Scripted Orkestra, een prachtstuk vol uitgesponnen dromerige stukken die de grens tussen dance en orkestrale muziek compleet laat verdwijnen. Na het ADE-success gaan het Metropole Orkest en Henrik Schwarz nu op herhaling in Theaters Tilburg.

Draaimolen presents: Metropole & Henrik Schwarz is op woensdag 14 juni om 20:30 te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg. De kaarverkoop is inmiddels gestart via deze link, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013 543 22 20.