za 16 jun '18|20:15u|externe locatie

Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas A Love Supreme

dans|hedendaagse dans

Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas foto: Anne van Aerschot

Let op: deze voorstelling speelt niet in Theaters Tilburg. Locatie: de voormalige douaneloods naast het Bels Lijntje op de grens van Baarle en Weelde-Statie, Baarle-Nassau.

Het voormalige rangeerstation van Weelde, op de grens tussen Nederland en België, is een bijzondere plek in het landschap. In de 19de en de 20ste eeuw staken de treinen vanuit Turnhout dwars door het Turnhoutse vennengebied er de grens over. De spoorlijn is afgebroken, in de oude spoorwegbedding ligt nu het fietspad het Bels Lijntje, maar een voormalig douanegebouw met zijn grote loskade staat er nog. Op deze loskade organiseren we samen met  De Waranda uit Turnhout en de NWE Vorst uit Tilburg A Love Supreme van Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker. Rosas danst in het kader van deze samenwerking de zaalvoorstelling in de openlucht.

A Love Supreme is een dansstuk voor vier mannen op John Coltranes gelijknamige, legendarische muziekstuk. In A Love Supreme bouwen Coltrane en zijn muzikanten aan de hand van een eenvoudige basisstructuur een totale, volstrekte vrijheid van improvisatie op, waarbij ze onophoudelijk grenzen verleggen. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven tot één naadloos geheel. Het resultaat is een energieke voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan de vitaliteit van Coltranes ode aan de goddelijke liefde.

vervoer: Bezoekers worden voorafgaand aan de voorstelling op meerdere momenten op de hoogte gebracht over gratis vervoer dat zal worden aangeboden. 

 

Afbeeldingen

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

  • € 22,00 vrije zit
bestel