ma 26 mrt '18|20:00u|schouwburg

Dutch Happiness Week Marcel van Herpen en Peter Heerschop

overige activiteiten|festival

Dutch Happiness Week foto: rechtenvrij

Onderwijs, wie heeft er geen mening over? Iedereen heeft het ‘genoten’, maar sommigen hebben er weinig plezier aan beleefd. Heeft het onderwijs een vraag? Geluk geeft het antwoord! Cabaretier en leraar Peter Heerschop en onderwijskundige Marcel Van Herpen zoeken dat geluk in deze inspirerende voorstelling voor iedereen die in het onderwijs werkt of het onderwijs een warm hart toedraagt.

Over Peter en Marcel
Ze hebben beiden een schat aan ervaring, maar overschatten zichzelf niet. Ze weten wat het is om te blijven zitten, maar ook wat het betekent om op te staan. Ze haten de rankings, maar zijn als geen ander in staat om ze te maken. Ze vertellen dat het belangrijk is om zelf te ervaren. Ze hebben kritiek op het systeem waar ze zelf deel van uitmaken. Tijd voor verwarring én voor verandering. Tijd voor gelukkiger onderwijs. Gelukkig wel!

Peter Heerschop is behalve cabaretier, schrijver en televisiepersoonlijkheid vooral ook een echte onderwijsman. Hij begon zijn carrière ooit als gymleraar in Almere en dat heeft hem nooit meer losgelaten. De leraar die hij eens was, schuilt nog steeds in hem. Cabaretier Peter Heerschop wil met zijn programma’s de mensen meegeven dat ze ertoe doen, zoals hij zijn leerlingen het gevoel gaf dat ze bijzonder waren.
  
Marcel van Herpen is projectleider van het expertisecentrum voor Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen en van het expertisecentrum voor ErvaringsGericht Onderwijs Nederland. Hij is medeoprichter van het NIVOZ en begeleidde educatieve projecten in meer dan twintig landen. Ook is hij eindredacteur van het onderwijstijdschrift Egoscoop en auteur van ErvaringsGericht Onderwijs; van oriëntatie tot implementatie.

Onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord! maakt deel uit van de Dutch Happiness Week, een week vol inspirerende lezingen en voorstellingen in Eindhoven en Tilburg rond het thema Geluk (19 t/m 26 maart).

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

  • € 10,00 1e rang
  • € 10,00 2e rang
  • € 10,00 3e rang
bestel