do 18 jan '18|20:00u - 22:00u|studio

Onias Landveld & guests Verhalen van mijn ontstaan

jongeren & studenten|spoken word

Onias Landveld & guests

Verhalenverteller en stadsdichter van Tilburg Onias Landveld schrijft, spreekt, dicht en inspireert. Deze avond brengt hij samen met literaire en muzikale vrienden de verhalen van zijn ontstaan. Of van jouw ontstaan. Mijn ontstaan? Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, blijft Onias met woorden banden smeden. Hij houdt daarvan. Herkenning creëren door een zaadje te planten, gevoed met passie en identificatie.

Wie zijn gasten zijn? Zelfverklaard Drama Queen Babs Gons, de ‘slechtste singer-songwriter van Nederland’ (wederom zelfverklaard) Gerson Main en woordkunstenaar JC. En misschien nog wel anderen. Maar daarvoor moet je gewoon komen...

over Onias Landveld

Onias (Paramaribo, 1985) is sinds augustus 2017 voor twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Zijn talent deelt hij graag via concepten, workshops en spreekcursussen. Maar het podium is waar hij het liefst staat. In 1989 ontvluchtte hij samen met zijn familie de Surinaamse burgeroorlog. Na drie jaar te hebben gewoond in Utrecht, vertrok het gezin weer naar zijn geboorteland. Sinds 1998 woont hij in Tilburg.

over de gasten

Esther Porcelijn is dichter en schrijver. Van 2011 tot 2013 was ze de Stadsdichter van Tilburg. Ze draagt regelmatig voor en is de coördinator van Shortreads, een verhalenproject met 15 schrijvers. Op www.shortreads.nl en op facebook, verschijnt elke werkdag een zeer kort verhaal gebaseerd op de actualiteit. Met dit project stond ze vorig jaar op Lowlands en zal ze ook dit jaar regelmatig op festivals te zien zijn. In 2012 won ze de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs in de categorie Poëzie. Ze is sinds kort columnist bij het NIW (Nieuw Israëlitisch Weekblad). Esther woont en werkt nu in Rotterdam.

Juan-Carlos een performance dichter en maker.  Inmiddels op verschillende podia gestaan, o.a., Lyrical Fever, Uitmarkt, Oerol, Fringe, Read My World, Right About Now, AfroVibes, Helemaal Melkweg en nog meer. Hij heeft bijgedragen aan de theatervoorstelling Altijd Nooit Meer (2013, Regie: Babs Gons) met tekst en performance. In 2013 heeft hij ook voor het eerst een (dans)theatervoorstelling geschreven, From Routes to Crown (2013, Regie: Gianni Carlo Grot), momenteel in reprise.

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, onder de naam Palabras. Ze werkt regelmatig als docent _spoken word_ en creatief schrijven op scholen en binnen jongerenproductiehuizen, geeft masterclasses schrijven voor performance en begeleidt talent op weg naar hun doel. Ze schrijft theaterstukken, die ze soms zelf regisseert en staat regelmatig op het podium met haar eigen werk. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club waarmee ze korte krachtige performances, maakt  rondom allerlei thema’s, voor verschillende ruimtes en gelegenheden. 

Gerson Main speelde onder meer in de backingband van Akwasi, Dio en Typhoon. Hij wordt bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in 2015. Hij schrijft vrij dansbare, Nederlandstalige liedjes in dichterlijke vorm. Zelf omschrijft hij zijn muziek als dansbare poëzie, eigenzinnige levensliederen en caribische country. Na het programma brengt hij de singles Deejay, Koning van de camping en Ik weet niet hoe uit waarvan de laatste onder een reclame spotje op tv terecht komt. In augustus 2016 verschijnt Main’s debuutalbum De Slechtste SingerSongwriter van Nederland waarvan hij eerder dat jaar al een clubtour door heel het land doet.

 

Afbeeldingen

Extra's

 • reserveer een tafel
  reserveer een tafel | Vrij toegankelijk
  Arrangement of à la carte? Als u nu nog niet wilt kiezen, reserveer dan een tafel: zo houdt u alle opties open. Geef hier het aantal personen aan. U betaalt op de avond zelf.
 • restaurant menu
  restaurant menu: gezellig tafelen | € 28,50
  Voor € 28,50 geniet u van een overheerlijk driegangenmenu inclusief brood met boter en olijfolie vooraf. In het restaurant bieden wij ook een luxe-variant aan voor slechts € 39,50.
 • restaurant arrangement
  restaurant arrangement: voor fijnproevers | € 52,50
  Voor € 52,50 geniet u vooraf van een aperitief en amuse, een uitstekend driegangenmenu, koffie met friandises in de pauze en een drankje met hapje na afloop. Kortom, een compleet verzorgde avond uit.

Bestelinformatie

geannuleerd