vr 15 dec '17|20:30u - 00:00u|theater de nwe vorst

Orkater/De Nieuwkomers: Sir Duke De Blackout van '77

toneel|muziektheater

Orkater/De Nieuwkomers: Sir Duke foto: Mounir Raji

Theaterkrant: **** "Op voorhand een van de hoogtepunten van dit seizoen."

Een reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, schurend tussen intieme blues en extatische funk. Tijdens de nachtelijke blackout van New York in 1977 trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in het pikkedonker. In een muzikale trip door haar jeugd in het behouden zuiden en rebelse stadse leven in Chicago en New York, poogt Amina de regie over haar groteske herinneringen te hernemen. Het verfrissende muziektheatercollectief Sir Duke belicht het cultureel-diverse thema met steengoede blues, soul en aansprekende verhalen, waarin ook hun eigen familiegeschiedenis schuilgaat.

tekst: Esther Duysker | regie: Nita Kersten | spel & muziek: Dionne Verwey, Francesca Pichel, Gery Mendes & Vernon Chatlein

Matthijs van Nieuwkerk bij Oerol Opium TV: "Ik heb geboft met deze voorstelling, het swingt de pan uit, waanzinnig goede muziek."

Het Parool: "In deze voorstelling is bijna elke overgang origineel, alles is van een hoog niveau, inclusief zinnen die hun effect niet missen."

Scènes: **** "De Blackout van '77 dendert door als een trein."

de Volkskrant: **** "De swingend zingende Nieuwkomers van Orkater laten dat knap zien in De Blackout van '77, fragmentarisch opgebouwd rond gedachten van een jonge zwarte gedachten van een jonge zwarte schrijfster. Ze laten zien dat alles gekleurd is: politiek, verwachtingen, ambities."

De Leeuwarder Courant: "De grootse kracht schuilt nog wel in de muziek. De vier, zingen dansen en spelen dat het een lieve lust is, en grazen op die manier verschillende fasen van de zwarte muziekcultuur af. Van Little Richard via funk tot en met hiphop, en nog een boel aanstekelijks daartussen in."

Afbeeldingen

Video's

Bestelinformatie

verkoop tickets bel kassa De NWE Vorst: 013-5328520