zo 26 nov '17|16:00u|schouwburg vrije zit

Het Nationale Theater (Eric de Vroedt) The Nation

toneel|toneelmarathon

Het Nationale Theater (Eric de Vroedt) foto: Robin de Puy

"Een 'Netflix-serie op toneel', actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers: The Nation is een droomproject. Het is mijn ode aan Den Haag", aldus Eric de Vroedt. Hij werkte een jaar lang aan deze zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten - iedereen bezit een stukje van de puzzel. Bekijk nu alle afleveringen achter elkaar en zie hoe de mysteries opgehelderd worden!

Zomer 2018. Terwijl in Den Haag de eerste paal wordt geslagen voor de nieuwe, hypermoderne stadswijk Safe City, verdwijnt de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk. Wat is de rol van de politie bij zijn verdwijning? Weet zijn radicaliserende broer meer? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima's in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staan bevolkingsgroepen en familieleden al snel lijnrecht tegenover elkaar. En terwijl iedereen zich dieper ingraaft in het eigen gelijk en het beschadigen van de ander, schuift één vraag steeds meer naar de achtergrond: waar is Ismaël?

The Nation is als een televisieserie op toneel. Je ziet de zes afleveringen in drie blokken met tussendoor twee pauzes. In die pauzes serveren wij heerlijke gerechten van onze chef-kok Tom Biessen. Bingewatchen zoals je nog nooit gedaan hebt!

tekst & regie: Eric de Vroedt | spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.

Het Parool: ***** "Eric de Vroedt verknoopt een onvervalste whodunnit met zijn sterk uitgewerkte politiek-maatschappelijk engagement - theatraal en dynamisch." 

NRC: ***** "Rijk en compleet, venijnig en raak op elk niveau. Een fenomenale voorstelling."

Theaterkrant: ***** "Sterk geschreven diamantjes."

Telegraaf: **** ½ "Een mooie mix van drama en humor, gebracht met de nodige vaart en dynamiek." 

Trouw: **** "Schrijnend relevant theater dat de vinger op de mogelijke maatschappelijke zere plekken legt."
 

Eric de Vroedt: "Ik wil dat we zien dat er meer achter zit, echte mensen met persoonlijke verhalen." Voor het uitgebreide interview, klik hier.

tip: Het Nationale Theater is ook te zien op 17 mei met De Oresteia.

prijs: Actrice Romana Vrede won in september de Theo d’Or (meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol) voor haar rol in RACE, tevens regie Eric de Vroedt. 
 

let op: Bingewatchen doe je niet op een lege maag. Daarom adviseren wij je om bij het bestellen van je ticket(s) direct onze extra bij te boeken. Voor € 19,50 geniet je tijdens de twee pauzes van lekkere hapjes en een maaltijd en zit je ook weer op tijd in de zaal.

Afbeeldingen

Video's

Extra's

  • Hapjes & maaltijd bij The Nation
    Hapjes & maaltijd bij The Nation | € 19,50
    Met een goed gevulde maag bingewatchen? Met dit ticket geniet je tijdens de twee pauzes bij The Nation van lekkere hapjes en een heerlijke maaltijd van chef-kok Tom Biessen. Een week voor aanvang neemt Theaters Tilburg contact op over eventuele allergieën.

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

  • € 39,50 vrije zit
  • € 20,00 jongeren t/m 25 jaar

Extra's

  • Hapjes & maaltijd bij The Nation € 19,50
Bel kassa 013 543 22 20