vr 25 nov '16|20:00u|concertzaal

JacobTV Trilogy Een weekend vol muzikaal avontuur

muziek|festival

JacobTV Trilogy foto: Mark van Vugt

JacobTV, "one of the most intruiging and engaging European composers of today", heeft wat te vieren. Jacob ter Veldhuis won de Buma Classical Award, wordt 65 en werkt bovendien 50 jaar als componist. Wij staan daar graag bij stil en presenteren de bijzonder avontuurlijke JacobTV Trilogy: één weekend, drie concerten.

Op vrijdag zie je de avantgardistische pop-opera The News, een parodie op de media van de 21e eeuw. Twee zingende nieuwslezers brengen een kakofonie aan gemanipuleerde nieuwsbeelden, begeleid door het negenkoppige FC Jongbloed. Op zaterdag hoort u artist in residence Lavinia Meijer en zangeres Nora Fischer in het gloednieuwe Harper Songs, gebaseerd op Egyptische grafteksten en getuigenissen van Syrische weeskinderen. Op zondag stonden Heiko Dekker, Lenneke van Staalen en het Matangi Quartet op het programma. Dat concert gaat helaas niet door.

Volkskrant *****: "Het naar popmuziek neigende idioom van Ter Veldhuis heeft een nadrukkelijke schoonheid die tegen kitsch aan schuurt, maar waarvoor je je, mede dankzij de perfecte uitvoeringen, toch gewonnen moet geven. (...) Dit is een erg opbeurend requiem: de teksten moedigen aan de dood indachtig te zijn, maar ook het leven te vieren."

Bestelinformatie

Festival