do 04 jun '15|20:15u - 21:45u|schouwburg

Daniël Arends Carte Blanche

cabaret|goed gebekt

Daniël Arends

Daniël Arends werd beschouwd als De Grote Belofte, Het Aanstormende Talent. Gelukkig heeft hij dat achter zich gelaten, en is hij nu 'slechts' "de spannendste cabaretier van dit moment", aldus Theo Maassen. Dat Arends zichzelf nu Carte Blanche geeft belooft daarom wat. Geen kaders, geen beperkingen, alle registers mogen open, alle krochten verkend, het mag los, het mag rauw. Hou je stevig vast aan je buurman, want reken maar op schurende eerlijkheid en verbale agressie!

de Volkskrant **** "Arends is goed gebekt, en laat zijn publiek anderhalf uur alle hoeken van het theater zien."

NRC **** "Carte Blanche is een gewiekste cabaretshow over identiteit en over de strijd tussen schijn en wezen. Dwars door zijn kronkelige redeneringen stookt Arends een vreugdevuur van onwaarschijnlijk veel steengoede grappen, die vlijmscherp van karakter, feilloos getimed en puntgaaf geformuleerd zijn."

Afbeeldingen

Video's

Recensies

de Volkskrant **** "Arends is in bloedvorm in dit vlijmscherpe en swingende programma, dat prachtig van opbouw is en door een aantal verschillende fases gaat, tot een overtuigend muzikaal moment aan toe. Omringd door de letters van zijn eigen naam in wit piepschuim houdt Arends een betoog over het verschil tussen wie je van binnen bent en hoe je door de buitenwereld gezien wilt worden. Wat is identiteit en wat is imago? Met behulp van talloze sterke grappen weet Arends de nepheid in de wereld moeiteloos door te prikken."

NRC **** "Tot aan die obstructie doet Arends waar hij zo formidabel goed in is. Moeiteloos en soepel grappen vertellen, mensen die hij raar vindt over de hekel halen, zoals backpackers, vrouwen met kort haar, jongens die als vijfjarige zeggen dat ze piloot willen worden en dat dan ook echt worden. Die mikpunten zijn niet willekeurig, zoals niets vrijblijvend is in dit programma - een masterclass cabaret. Elke grap is onderdeel van een zorgvuldig uitgewerkte tirade tegen onechtheid, tegen smalltalk, tegen de illusie dat we zwak zijn. (...) Carte Blanche is een gewiekste cabaretshow over identiteit en over de strijd tussen schijn en wezen. Dwars door zijn kronkelige redeneringen stookt Arends een vreugdevuur van onwaarschijnlijk veel steengoede grappen, die vlijmscherp van karakter, feilloos getimed en puntgaaf geformuleerd zijn."

Het Parool **** "Na een zwartgallige, maar ook erg geestige eerste helft begint de werkelijke, wonderschone deconstructie. (…) Carte Blanche gaat dus over lijfsbehoud. Hoe moet je verder als iedereen je trucjes kent? Thematisch schuurt Carte Blanche daarmee dicht aan tegen de nieuwe, bejubelde voorstelling van Micha Wertheim. Bij Arends is het allemaal wat minder poëtisch en verfijnd, maar zijn betoog heeft net zo veel zeggingskracht. (…) Arends is geen pleaser. Gelukkig niet. (…) Het heeft er alle schijn van dat Arends’ imago en identiteit aan elkaar snuffelden. Wat een prachtige ontwikkeling maakt hij door.”

De Telegraaf **** "Zelf noemt Daniël Arends zijn nieuwe programma Carte Blanche een standup toneelmonoloog. En dat is geen slechte omschrijving. Al zou daar best nog het woordje ’filosofische’ aan toegevoegd mogen worden.(…) Arends bewijst dat hij meer is dan een grappenkanon en een rasperformer waarbij je je geen moment verveelt. Hij levert met Carte Blanche ook inhoudelijk een sterk programma af." 

Extra's

 • Special
  special | € 19,50
  Een (h)eerlijke theaterschotel van dagverse producten (vlees, vis of vegetarisch) en een dessert ter afsluiting. Inclusief stokbrood met kruidenboter en tapenade, salade en tafelwater. Laat u verrassen door de culinaire creaties van chef-kok Tom Biessen! U betaalt dit arrangement na afloop bij Lucebert.
 • eetcafémenu
  eetcafémenu | € 27,00
  Gezellig tafelen voor u naar de voorstelling gaat. Vooraf serveren wij brood met tapenade en u geniet van een smakelijk driegangenmenu.
 • restaurantarrangement
  restaurantarrangement | € 51,50
  Na een aperitief en amuse serveren wij een hoogstaand driegangendiner, tijdens de pauze een drankje en na afloop nog een drankje met heerlijke hapjes.

Bestelinformatie

Toegangsprijs (incl. servicetoeslag)

 • € 19,50 1e rang
 • (uitverkocht) 2e rang
 • (uitverkocht) 3e rang

Extra's

 • Special € 19,50
 • eetcafémenu € 27,00
 • restaurantarrangement € 51,50
Alleen nog losse plaatsen