Concertzaal 20 jaar

Concertzaal 20 jaar: een kleurrijk feest
In december 1996 openden de deuren van die prachtige witte zaal van architect Jo Coenen, met het indrukwekkende lichtkunstwerk van Peter Struycken. Twee decennia later ontlokt de concertzaal nog steeds vele "oh's" en "ah's". En dat vieren we met een jubileumprogramma voor jong en oud, van klassiek tot pop. Met onze vaste bespelers en met nieuwe gezichten.

Agenda concertzaal 20 jaar

za 26 nov    Lavinia Meijer & Nora Fischer- HarperSongs
Een prachtavond met harpiste Lavinia Meijer, zangeres Nora Fischer en twee slagwerkers. Met o.a. het gloednieuwe Harper Songs van de intrigerende componist JacobTV.

za 03 dec    philharmonie zuidnederland & Liza Ferschtman
Om naar uit te kijken! De philharmonie zuidnederland brengt samen met de Nederlandse topvioliste Liza Ferschtman Mendelssohns Vioolconcert. Ook klinkt Schuberts monumentale laatste Symfonie nr. 9

za 17 dec    Metropole Orkest & Kovacs
Grammy-winnaar het Metropole Orkest samen op het podium met dé muzikale ontdekking: Sharon Kovacs. 'Soulvolle pop noir', gecombineerd met de kracht van het grootste professionele pop- en jazzorkest. Dit concert is inmiddels uitverkocht.

zo 08 jan    Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright
Nederlands beste strijkorkest samen met de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright. Een rasmuzikant en zonder meer een van de belangrijkste songwriters van deze tijd. 

za 21 jan   Muziektheater Transparant - Secrets met o.a. Claron McFadden
Wat zijn geheimen? En kunnen we ze bewaren? In de muziektheatervoorstelling Secrets geven sopraan Claron McFadden en het jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewski een geluid aan persoonlijke ontboezemingen.

wo 01 mrt   Kamermuziek Souvenir - Fazil Say & Nicolas Altstaedt
Een gouden combinatie! De muzikale duizendpoot Fazil Say is naast allround klassiek pianist ook jazzpianist en, niet in de laatste plaats, componist. Nu te beluisteren in een indrukwekkend programma met cellist Nicolas Altstaedt. 

vr 10 mrt    Nederlandse Bachvereniging - Johannes-Passion
Bachs Johannes-Passion is al lang niet meer 'die andere passie'. In de 'Johannes' ligt meer nadruk op de vertelling van het verhaal zelf. Een spectaculair stuk met een aantal bloedmooie aria's. 

zo 19 mrt    Brussels Philharmonic - Soundtrack bij Eisensteins Film
Wereldgeschiedenis in de concertzaal, met muziek van geëmigreerde Sovjet-componisten, zoals Prokofiev, Sjostakovitsj en Weinberg. Live bij de film uit 1927 over de Oktoberrevolutie in 1917. Het enige optreden in Nederland!

zo 14 mei    Casco Phil & Jan-Willem Rozenboom - Symfonie in het Park: Muziek uit de Efteling
Een sprookjesachtige wereldpremière! Wie wel eens in de Efteling is geweest na 2005, is bekend met de symfonische muziek van de Tilburgse componist Maarten Hartveldt. Van ritmisch slagwerk in Ruigrijk tot klein en lieflijk op het Carrouselplein. 

Het jubileumprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door KoBra.