studio

"Jij durft!" Dichtbij in de studio


foto: Jostijn Ligtvoet

In de studio gebeurt het. Hier ontmoet je jong toneel-, cabaret- of muziektalent. Of artiesten die bewust de grote zaal niet opzoeken. Met zo'n 150 man publiek is de studio de zaal voor openhartige onmoetingen en eigenzinnige verhalen. Dwars, ongezouten, onbezonnen. En altijd dichtbij.

Dwars op de draad
Met hun eigenheid en scherpte zorgen deze theatermakers ervoor dat je niet zomaar achterover gaat leunen. Origineel, confronterend, absurdistisch, met stof tot nadenken. We noemen o.a. Orkater/De Nieuwkomers (15 dec), Het Zuidelijk Toneel (Orde van de Dag, 29 dec), Opstokerij (13 jan) en tgEcho (1 feb). En voor de 14-plussers: BonteHond: Revolution Starts Now (3 okt), F*ck the Police (21 nov) en Toneelgroep Oostpool (Bromance, 23 jan).

In person
De studio is de plek voor persoonlijke verhalen. De Vlaamse cabaretier Youssef el Mousaoui vertelt met compromisloze openheid over zijn scheiding, depressie en burn-out (28 okt). Bij Theater Rast (15 mrt) nemen George en Eran ons mee in hun persoonlijke reizen en lossen en passant de wereldvrede op. De jonge theatermaker Saman Amini (21 apr) zingt en vertelt over zijn leven en alles wat nodig is om overeind te blijven. Brieven uit Genua van Toneelgroep Maastricht (17 okt) is een literaire, muzikale, waargebeurde zoektocht naar geluk van Ilja Leonard Pfeijffer.

Buiten de lijntjes
Voor kinderen die op avontuur willen en van verrassingen houden: fantasievolle verhalen, zo dichtbij, dat het lijkt of je er echt inzit. Zoals bij de beweeglijke Brammetje Baas (10 dec) en het spannende verhaal Oorlogsgeheimen (11 mrt). Kom mee het Binnenbeest redden met De Dansers (21 jan) of ga mee op pad met een stoere drieling in Drie (13 mei).

43 gevonden voorstellingen

Vorige| 1| 2| 3| 4| 5|