concertzaal

Luister eens... klassiek, jazz & pop live in de concertzaal

 
foto: Aisha Zeijpveld / voorstelling: Maaike Ouboter 11 mrt

Ook na twintig jaar blijft het een indrukwekkende en kleurrijke zaal om te zien. Maar vooral ook een zaal om de mooiste, meest swingende of spannende muziek te horen. Even alle aandacht gericht op de live uitgevoerde muziek van de muzikanten. Je kunt een speld horen vallen; de emotie van de musici aflezen en beluisteren in hun muziek. Op en top luisterplezier!

In seizoen 17/18 verwelkomen we een aantal gloednieuwe ensembles zoals PRJCT Amsterdam en Pynarello. Natuurlijk ontmoet je Nederlandse topsolisten als Simone Lamsma, Arthur & Lucas Jussen en Hannes Minnaar, maar ook wereldsterren als de Amerikaanse pianist Menahem Pressler en jazzzangeres Cécile McLorin Salvant. Altsaxofonist Paul van Kemenade is onze artist in residence. En ook voor popmuziek kun je in onze concertzaal terecht, zoals voor Maaike Oubouter en Dayna Kurtz (VS).

Samenwerking Classic FM
Op de radio of live in de concertzaal. Zowel Classic FM als Concertzaal Tilburg brengen geliefde, bekende en verrassende klassieke muziek en zijn daarin partners: on air, online en in de concertzaal.